De combinatie van Ondersteunende Technologie helpt Bernard

De combinatie van Ondersteunende Technologie helpt Bernard

De juiste combinatie van ondersteunende technologieën helpt Bernard een hogere levenskwaliteit te bereiken en leidt tot financiële besparingen. Ergotherapeut Gill Creighton vertelt het verhaal.

17. september 2017

Bernard woonde met zijn vrouw Francis in een klein rijtjeshuis. Zij waren beiden begin tachtig en Bernard was altijd de dominante partner in hun huwelijk geweest en beheerde alle financiën en het beheer van het huishouden. Francis was erg zachtmoedig en verlegen en had haar eigen gezondheidsproblemen. Ze had het moeilijk en Bernard deed zijn best om haar te ondersteunen, ondanks zijn vele gezondheidsproblemen en veelvuldige ziekenhuisopnames.

Na zijn laatste ziekenhuisopname keerde hij terug naar huis om op het gelijkvloers te leven, omdat hij niet meer in staat was om gewicht te dragen, en werd ondersteund met een dubbel zorgpakket van 4 bezoeken per dag en 2 nachtwachtbezoeken. Hij bracht zijn dagen meestal in bed door of zittend in een oude fauteuil, die voor hem te klein was. Hij werd voor alle verplaatsingen gehesen. Hij was een grote man, meer dan 1,80 m, en was erg ongerust om gehesen te worden. Er waren problemen met de ruimte, omdat de kamer zowel zijn slaapkamer als hun woonkamer was. Er was geen ruimte voor het opbergen van de takel, die in de eetkamer moest worden bewaard. Bij elk bezoek moesten de zorgverleners meubilair verplaatsen, het bed verplaatsen en de lift langs een smalle gang de kamer inbrengen. Er was weinig ruimte voor de zorgverleners om aan beide kanten van het bed te werken en de takel was moeilijk te manoeuvreren op het tapijt. Zorgverleners klaagden regelmatig over rugpijn.

Vanwege de kosten van de zorg en de omgevingskwesties rond het hijsen, werd voorgesteld dat Bernard naar een residentie zou moeten verhuizen, ook omdat dit de goedkopere optie was. Zijn zorg werd volledig gefinancierd door de raad. Hij en zijn vrouw waren allebei gekant tegen deze suggestie. Er werd een plafondtakel geïnstalleerd, er werden stoelslings, een vervangende relaxzetel van de juiste grootte met opstapfunctie en geïntegreerd drukverdeelkussen en een Vendlet-systeem voorzien. Door de combinatie van deze apparatuur was er minder kans op letsel bij de zorgverleners en minder angst voor Bernard. Het betekende ook dat het zorgpakket met 40 minuten per dag kon worden verminderd, omdat het niet nodig was om de takel van kamer naar kamer te verplaatsen en Bernard sneller en soepeler kon worden verplaatst waardoor hij minder angstig werd.

Hij was in staat om langer in zijn stoel te zitten en er was minder risico op ontwikkeling van een decubitus. De financiële besparing nadat rekening was gehouden met de kosten van de apparatuur bedroeg £147,36 per week (£7680,77 per jaar), en het belangrijkste was dat Bernard thuis kon blijven.

 


 

Probeer VENDLET

Ben je er niet zeker van dat het VENDLET-systeem de juiste oplossing is voor de cliënt? Test het dan gratis uit.

Locatie waar het getest wenst te worden.