Kennis en research
Professionaliteit is een belangrijk sleutelwoord voor ons. Wij verkopen niet alleen apparatuur. Wij bieden oplossingen op hoog kwaliteitsniveau en begeleiding op professionele wijze.
Lees meer over enkele onderwerpen die volgens ons belangrijk zijn voor de bedlegerige cliënt.
22. april 2021
Grip krijgen op wondtypes en oorzaken
De focus ligt al jaren op decubitus waardoor er problemen ontstaan bij het onderscheid maken tussen decubitus en andere type weefselschade. Maar voor…
21. april 2021
Verplaatsing met focus op de lichaamsafbakening
Clienten die cognitief zwakker zijn, moeite hebben met afbakenen van lichaamsgrenzen of lichamelijk & geestelijk ongevoeligheid ervaren kunnen onzeker…
14. april 2021
Positionering van het onderlichaam
Er zijn cliënten die gewassen worden in bed, deze groep cliënten is vaak onbeweeglijk en cognitief niet sterk. Daarom vergen deze taken meestal twee z…
9. maart 2021
Veilige verplaatsing van bariatrische personen
Het verplaatsen van een bariatrische cliënt kan voor het zorgpersoneel leiden tot onzekerheid. Het beste kan er advies worden ingewonnen bij een ergot…
23. november 2020
Slaap en warmte
Alle mensen slapen en de meeste van hen ervaren een natuurlijk slaap. Niettemin zijn er maar weinig die weten wat slaap doet voor ons lichaam. Wetensc…
17. november 2020
Kunstmatig licht maakt ons ziek
Mensen slapen meer dan 1/3 van hun leven. Onderzoek suggereert dat slechte kwaliteit van slaap ernstige gevolgen kan hebben. Dit geldt zowel voor indi…
26. augustus 2020
Waarom is positioneren belangrijk?
Traditioneel richten we ons op de zittende positie en is er veel aandacht voor de manier waarop mensen in hun rolstoel en ligstoel geplaatst worden. D…
11. augustus 2020
Weten we genoeg over positioneren?
Positioneren wordt vaak beschreven als ingewikkeld en iets wat alleen experts doen. Dat is jammer omdat positioneren geen specialistische kennis en of…
15. juli 2020
Ingelisa kan zichzelf omkeren
In Denemarken zijn er ca. 7300 mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson. Een daarvan is de 76-jarige Ingelisa, die een paar jaar geleden is gedia…
3. juni 2020
Positioneren en respiratie
Wat is het belang van positioneren met betrekking tot de respiratie? Wat hebben houding en respiratie met elkaar te maken?
14. april 2020
Wat is goed positioneren?
Positioneren is van groot belang voor bedlegerige patiënten en voor de kwaliteit van zorg. Helaas, zijn veel mensen die niet goed weten dit toe te pas…
16. maart 2020
Slaap: het belangrijkste geneesmiddel voor het lichaam
Alle mensen slapen, en de meesten beschouwen slaap als iets vanzelfsprekends. Toch zijn er maar weinig mensen die weten wat slaap voor ons lichaam doe…
12. maart 2020
Verplaatsing van personen met dementie
Vaak blijkt dat cliënten met dementie moeite hebben om te begrijpen wat er gaat gebeuren als ze in bed worden verpleegd.
24. februari 2020
Micropositionering
Mensen die redelijk mobiel zijn, veranderen de hele nacht door gemiddeld om de tien minuten van positie. Dat komt doordat het lichaam grote of kleine…
3. februari 2020
Voorkom weefselbeschadiging door positionering
Problemen met decubitus blijven een grote uitdaging bij de verpleging. Jarenlang gingen we er te vaak van uit dat rode plekken op de huid van de cliën…
14. januari 2020
Waarom u op de hoogte moet zijn van biomechanica
Weet u wat de werkelijke belasting van uw lichaam is als u duwt, trekt of tilt bij het verplaatsen van een cliënt met handmatige hulpmiddelen? En bese…
14. januari 2020
De voordelen van mechanische verplaatsing
Als we het hebben over verplaatsing van patiënten in de gezondheidszorg, ligt de nadruk nog vaak op handmatige verplaatsing, ook al ligt binnen de gez…
18. november 2019
Wanneer moet mechanische verplaatsing worden gebruikt?
Vaak wordt pas rekening gehouden met de mogelijkheid van het implementeren van mechanische verplaatsing als de patiënt er zeer slecht aan toe is of vo…
7. november 2019
Doorligwond na anderhalf jaar genezen
Een 90-jarige man had al anderhalf jaar een doorligwond op zijn heiligbeen. Die was zo groot geworden als een hand. Nu hij VENDLET heeft gekregen, is…
21. oktober 2019
Vier tips voor een goede nachtrust
Bij het voorkomen van dingen als doorligwonden raakt het garanderen van een goede nachtrust voor de patiënt vaak uit het oog verloren. Dit gebeurt nie…
23. juli 2019
Maria lijdt aan cerebrale parese
Maria lijdt aan cerebrale parese en kreeg drie jaar geleden een VENDLET-systeem. Ze is er blij mee en het betekent veel voor haar, want het is veel pr…
1. mei 2019
Een dementietherapeut vertelt
Een cliënt met ernstige alzheimer, die vroeger met handmatige hulpmiddelen werd verplaatst, voelt zich nu beter en heeft meer energie voor dagelijkse…
29. april 2019
Ik heb mijn onafhankelijk weer terug
Fiona kon moeilijk de hele nacht in dezelfde houding liggen. Maar ze had hulp nodig om zich om te draaien. Nu heeft ze een VENDLET-systeem en kan ze z…
15. april 2019
Daarom moet u mechanische verplaatsing gebruiken
Een patiënt verplaatsen is iets anders dan een voorwerp verplaatsen. De situatie kan onvoorspelbaar zijn en er spelen verschillende factoren mee die d…
14. april 2019
Eén per patiënt
In een Deens project is onderzocht of met behulp van een verplaatsingshulpmiddel het aantal verplegers bij de patiënt kan worden teruggebracht van twe…
5. maart 2019
Waar is de waardigheid bij de zorg aan bed?
U kent het wel. Het slechte geweten en de onrust beginnen te knagen. U en uw collega moeten een patiënt verplaatsen die het altijd uitschreeuwt van de…
20. februari 2019
Technologie maakt de gezondheidszorgsector aantrekkelijker
In de toekomst zorgen demografische ontwikkelingen ervoor dat er steeds meer zorgbehoevende ouderen van boven de 80 zullen zijn, maar minder jonge men…
8. januari 2019
Elektrisch draaibedsysteem voorkomt fysieke slijtage
Veel werknemers binnen de gezondheids- en verplegingssector zijn vaak moe en hebben pijnklachten na het werk. Het aantal werknemers dat aan spier- en…
8. januari 2019
Sam wordt prettiger en waardiger verzorgd
Sam Higgins is 24 jaar en woont met zijn moeder in Engeland. Bij Sam is op jonge leeftijd een acute vorm van epilepsie vastgesteld. Later is hij gedia…
24. november 2018
Gittes slaapkwaliteit ging vooruit door betere ligging
Gitte, die aan een kant verlamd is geraakt door een bloedprop in de hersenen, heeft grote problemen met haar nachtrust omdat ze snel wegglijdt en haar…
12. september 2018
LEJRELET verminderd pijn en verhoogd het comfort
Gebruik van LEJRELET kussen verminderd pijn en verhoogd het comfort.
1. januari 2018
Mechanische verplaatsing voorkomt fysieke slijtage
Nieuw onderzoek van het Technologisch Instituut Denemarken heeft aangetoond dat het gebruik van VENDLET-systemen kan leiden tot minder arbeidsgerelate…
15. december 2017
John & Mary herwonnen hun onafhankelijkheid
De Britse ergotherapeuten, Gill Creighton en Vicky Cole van West Berkshore Council, hebben beschreven hoe een sterk afhankelijke man en zijn vrouw na…
27. oktober 2017
Belinda herwon haar kracht
De Britse ergotherapeut Gill Creighton deelt hoe het gebruik van VENDLET een klant met dementie haar kracht heeft teruggegeven na een lange periode va…
19. oktober 2017
Daling in het aantal geweld registraties
Zorgcentrum Digterparken in de Deense gemeente Norddjurs heeft een effectbeoordeling van VENDLET V5S afgerond. Het project toont aan dat de VENDLET V…
17. september 2017
De combinatie van Ondersteunende Technologie helpt Bernard
De juiste combinatie van ondersteunende technologieën helpt Bernard een hogere levenskwaliteit te bereiken en leidt tot financiële besparingen. Ergoth…
18. augustus 2017
7 weken durende test met positieve resultaten
Vendlet's positioneringskussenserie LEJRELET, die bestaat uit 6 speciaal voor positionering ontwikkelde kussens, is 7 weken lang getest met positieve…
10. juli 2017
Beatrice's pijn is verminderd door gecontroleerde verplaatsingen
Ergotherapeut Gill Creighton deelt hoe gecontroleerde verplaatsingen met VENDLET heeft geleid tot minder pijn voor een oudere vrouw.
6. april 2017
Gina
Een gemeentelijke ergotherapeut van het Maximising Independence Team in West Berkshire, Verenigd Koninkrijk, heeft een casestudy gemaakt van een VENDL…
9. augustus 2016
Verplaatsen zonder weefselschade
Een recente studie van de Universiteit Gent in België toont geen correlatie aan tussen de ontwikkeling van decubitus en het gebruik van VENDLET V5S. H…
15. juni 2016
Overal
Focus op gewichtsverlies is onvoldoende wanneer bariatrische personen in het gezondheidssysteem belanden. Er moet een interdisciplinaire, sectoroversc…
11. april 2016
Objectieve vergelijking van handmatige en mechanische verplaatsingen
Uit een studie, uitgevoerd door professor Hans Günter Lindner van de TH Hogeschool Keulen, blijkt dat het gebruik van VENDLET bij het verplaatsen van…
15. februari 2016
Sociaaleconomische evaluatie
Deze studie uit Frankrijk toont aan dat de implementatie van VENDLET V5 de kwaliteit van de zorg verhoogt en de veiligheid en gezondheid van het zorgp…
16. december 2015
Een betere werkomgeving dankzij positionering
In een instelling voor gehandicapten werd de positionering van alle cliënten gecontroleerd; dit leidde tot een betere werkomgeving bij de ochtendverpl…
30. september 2014
Verbeterde werkomstandigheden en kwaliteit in de zorg
De gemeente Faaborg Midtfyn heeft onderzoek gedaan naar het effect op de werkomstandigheden, de kwaliteit voor de bewoners en de mogelijkheid om van t…
12. augustus 2014
De moeilijke ontmoeting
Vind je het moeilijk om een cliënt met zwaar overgewicht te ontmoeten? Zo ja,weet je ook waarom?
17. juli 2014
Overgewicht en Obesitas
De groep mensen met overgewicht vormt een steeds groter probleem. Met andere woorden: het aantal mensen met ernstig overgewicht neemt toe. Er komen st…
4. november 2012
Een verbeterde zorgsituatie
De Australische ergotherapeut Frances Arnold heeft een casestudy gemaakt over de implementatie van VENDLET V4 bij de 49-jarige Gavin.